24-07-2008

Lienden. B-Cat maakt een stormachtige ontwikkeling door met de door hen uniek ontwikkelde klimaatkamers, waardoor sporters niet meer gebonden zijn aan tijdrovende en dure buitenlandse hoogtetraining stages, daar dit nu ook in eigen land kan.

Zoals met veel innovatieve ontwikkelingen, is het ook met de klimaatkamer zo, dat de toppers en hun sportbonden het eerst profijt trekken uit deze nieuwe trainingstechnieken.

In Nederland was het NOC NSF de 1e die overtuigt was van de positieve effecten van deze vorm van hoogtetraining, die door b-Cat geïntroduceerd werd. Het vervolg kennen we; Prins Willem Alexander die de opening van innovatief sportcentrum Papendal deed en hiervoor de b-Cat klimaatkamers als voorbeeld nam. De klimaatkamer die vervolgens volgeboekt wordt met Olympische sporters die naar Beijing vertrekken en dit alles om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren en de medaille kansen te vergroten.

Nu er in andere landen steeds meer vraag komt naar de klimaatkamers van b-Cat en ook al geplaatst worden (Duitsland, Italië, Slovenië), gaat b-Cat, in samenwerking met het NOC NSF, in augustus richting Beijing, waar ze op 20 augustus een presentatie zal houden voor geïnteresseerde bonden, medische begeleidingsteams en trainers.

Op deze manier geeft b-Cat aan dè leverancier te zijn van laagzuurstoftechnieken, welke behalve in de sport, ook ingezet kan worden bij de voorbereiding van bergbeklimmers (tegengaan hoogteziekte), bij de medische groepen als astma, copd, diabetici en obesitas en bij de “reguliere” klant die in de fitnesscentra komen voor hun fitheid en gezondheid, waarbij de afvallers een groot voordeel halen uit de hoogtetraining.

In Nederland en België kunnen geïnteresseerden terecht bij Juliën te Lienden, welke te bereiken is op telefoonnummer 0344-602204 of via info@hoogtetraining.nl. Voor meer informatie kan men ook eerst kijken op www.hoogtetraining.eu en www.b-cat.nl .

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO