12-08-2020

Het zal niemand ontgaan zijn de laatste maanden, leefstijl blijkt steeds belangrijker als het gaat om gezond blijven en complicaties van ziekten beperken, maar ook wat betreft healthy aging. Miljoenen mensen nemen daarvoor ook wekelijks initiatief door bijvoorbeeld naar een sportcentrum te gaan sporten. Door de bewustwording van de laatste maanden is er bij veel mensen een shift gekomen van lekker sporten naar sporten voor je gezondheid en zijn we ons bewuster geworden van meer leefstijl factoren, waaronder bijvoorbeeld voeding en stress hantering. Deze kanteling in bewustwording geeft een positieve draai aan de rol van fitnesstrainers en personal trainers. Deze zijn normaal primair actief in het begeleiden van training, maar krijgen van klanten steeds meer vragen over andere leefstijl facetten.

Het wordt steeds belangrijker dat fitnesstrainers en personal trainers kennis hebben van de essentiële inzichten van bewegen, de nieuwe beweegrichtlijn, welke vorm past bij welk doel en het beweegpatroon te bekijken vanuit leefstijl en niet uitsluitend vanuit de sport activiteit in de club. Tevens is het voor de klanten waardevol als de trainer en personal trainer basis kennis heeft van voeding als medicijn, welke voeding ziekmakend is en welke vitaliserend, welke belangrijk is om af te vallen en wat bijvoorbeeld aandachtspunten zijn voor mensen die  hart- en vaat ziekten hebben (gehad), om maar even twee thema’s te benoemen.

EFAA opleidingen gelooft in de visie van de fitnesstrainer en personal trainer als leefstijl adviseur en biedt daarom alle deelnemers van de Fitnesstrainer A en NASM Personal Training opleiding gratis de 2 daagse module ‘Leefstijl- en vitaliteit adviseur’ aan. Deelnemers leren o.a. de 16 essentiële inzichten van bewegen en voeding, die eigenlijk ieder mens moet kennen, en krijgen bovendien ook tools mee om de materie in de praktijk meteen toe te passen.

“De fitness trainer en personal trainer van de toekomst is een allround leefstijl- en trainingsadviseur, trainer en coach, die mensen ondersteunt, bewuster maakt, begeleidt en coacht op verschillende leefstijl vlakken. Dat maakt de trainer waardevoller en resulteert in duurzaam gezondere klanten” aldus John van Heel, directeur van EFAA opleidingen.

https://www.efaa.nl/web/gratis_leefstijl_en_vitaliteitsadviseur_opleiding

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO