28-08-2022

EFAA opleidingen behaald accreditatie voor Healthy Lifestyle Promoter opleiding!

EFAA opleidingen is onlangs als eerste Nederlandse opleider geaccrediteerd voor de EuropeActive Healthy Lifestyle promotor Lifelong Learning Standard. Als de nationale coördinator van de NASM PT- opleiding in Nederland, is de EFAA al vele jaren door EuropeActive geaccrediteerd voor de Personal Trainer- opleiding level 4. Oprichter en directeur van de EFAA, John van Heel, legde het besluit uit om hun opleidingsaanbod uit te breiden met de opleiding Healthy Lifestyle promotor:

‘Het aandeel fysiek inactieve burgers in de EU blijft onaanvaardbaar hoog. 46% van de EU-burgers sport helemaal niet. Veel Europeanen eten ongezond en hebben chronisch last van stress. Om aan een oplossing te werken, moet er meer aandacht worden besteed aan het verspreiden van kennis en begrip van wat een gezonder leven inhoudt. Daarom is het noodzakelijk om een ​​passende kwalificatie voor gezonde leefstijlbevordering voor fitnessprofessionals te introduceren.’

De fitnessbranche als de Healthy Lifestyle promotors van de samenleving!

De EuropeActive Professional Standards Committee ontwikkelde de 'Healthy Lifestyle promotor' Standard als onderdeel van het Erasmus plus-project 'New Health Program' www.new-health.eu. Het belangrijkste doel van de 'Healthy Lifestyle promotor' is om individuen of gemeenschappen te informeren over een gezonde levensstijl, met behulp van beschikbare hulpmiddelen en educatief materiaal. Hij/zij levert of schrijft geen lichaamsbeweging of gezonde leefstijlinterventies voor en  verwijzen mensen alleen naar evidence-based aanbevelingen met betrekking tot een gezonde levensstijl.

Informatie over de 4 daagse Healthy Lifestyle Promoror opleiding: https://www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/leefstijl-en-preventie-coach-basis-opleiding

Gratis te gebruiken Healthy Lifestyle series en Lifestyle Scan!

'New Health' ondersteunt Healthy Lifestyle Promotors door consumenten, vrijwilligers en professionals van sport- en leefstijlorganisaties te voorzien van laagdrempelige en begrijpelijke kennis en tools. Er wordt een 'Lifestyle Scan' aangeboden, om fysieke activiteit, gezond eten, mentale fitheid en een gezonde levensstijl te analyseren, in combinatie met het New Health e-learning educatief materiaal https://new-health.eu/en/videos. Op deze manier kunnen de aanbevelingen over een gezonde mindset, bewegen en voeding bekend gemaakt worden in alle steden, dorpen en wijken in heel Europa. Dankzij de steun van de Europese Unie is dit materiaal gratis beschikbaar voor clubs, professionals en consumenten!

Een actievere gezonde levensstijl in heel Europa!

De Healthy Lifestyle Promotor Standard en ondersteunend materiaal van New Health bieden clubs en professionals de perfecte gelegenheid om de overgang naar een actievere gezondere levensstijl in heel Europa te ondersteunen. De opleiding is zeer relevant voor sportprofessionals, maar ook voor mensen die werkzaam zijn in paramedische beroepen, gemeenschapswerkers, vrijwilligers of gewoon consumenten die hun eigen kennis willen verbeteren en anderen willen aanmoedigen om een ​​gezondere levensstijl aan te nemen. Op deze manier stelt de opleiding Healthy Lifestyle promotor professionals in staat om nieuwe markten aan te boren en een echte impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van de gemeenschappen die zij bedienen.

New Health materiaal ook beschikbaar voor aanbieders van opleidingen!

EuropeActive moedigt opleidingsaanbieders sterk aan om ook deze accreditatie aan te vragen volgens de Healthy Lifestyle Promoter Standard, om de middelen en hulpmiddelen die door het New Health-team worden geboden ten volle te benutten en om een ​​actieve rol te spelen bij het bieden van preventieve levensstijl gebaseerde oplossingen voor de aanhoudende volksgezondheidscrisis . Een samenvatting van de Healthy Lifestyle Promotor Lifelong Learning Standard is hier te vinden EuropeActive_Summary_Healthy-Lifestyle-Promoter-2021_0.pdf (europeactive-standards.eu).

Actief ouder wordende gemeenschappen en New Health

Om meer te weten te komen over het New Health programma en de rol van promotor van gezonde levensstijl nodigt EuropeActive en New Health aanbieders van opleidingen, sportprofessionals en andere belanghebbenden uit voor de slotconferentie van de door Erasmus+ gefinancierde projecten Active Ageing Communities en New Health, die op 6 oktober in Brussel (in het THON Hotel) zal worden gehouden vanaf 9.30 u. - 16:00 u.

Sluit je aan bij de Healthy Lifestyle, Healthy Ageing beweging Europa! Schrijf je in voor een dag vol inspirerende sessies over de rol van fysieke activiteit in gezond leven en actief ouder worden. In de ochtend kan je meer leren over de rol van "Healthy Lifestyle promotors", en hoe deze nieuw opgeleide professionals fysieke activiteit, gezond eten, mentaal welzijn en een gezonde levensstijl bij hun doelgroepen kunnen verbeteren. De keynote sprekers van de middag presenteren het Active Ageing-programma en hoe het bijdraagt ​​aan de bevordering van een gezonde levensstijl en sociale inclusie bij oudere volwassenen, door het te koppelen aan andere initiatieven in de bredere beleidscontext van een vergrijzend Europa.

KLIK HIER OM GRATIS TE REGISTREREN

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO