31-05-2007

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de groepslessen die gegeven worden binnen de sportcentra onder te verdelen zijn in de volgende categorieën Powercycling, Step en BodyShape. Deze nieuwe opleiding van AFN-Opleidingen bestaat daarom ook uit bovengenoemde modulen (deelopleidingen). Wanneer je deze totale opleiding met succes hebt afgerond, kun je jezelf met recht een allround instructor noemen en ben je breed inzetbaar.

De inhoud van het bodyshape onderdeel in deze opleiding is doel en structuur van een bodyshape les, functionele anatomie en bewegingsanalyse, oefeningen, gebruik diverse attributen, balanstraining, coretraining, stretchtechnieken, eigen lesgeefvaardigheden.

De inhoud van de powercycling Instructor deel in deze Opleiding (module A) is houding en fietstechnieken, basissymbolen, prestatiebepalende musculatuur tijdens het fietsen, anatomie/Fysiologie, cadans/trapfrequentie en weerstand, intensiteitcontrole, muziekgebruik, leren werken op de muziek en met de muziek, opbouw van de les, vele voorbeelden van lessen, lesontwerp, eigen presentatie, coaching en cueing, uitrusting en blessure preventie.

De inhoud van het Step onderdeel in deze opleiding is tapfree choreografie, cross phrasing, motivatie en entertainment, climaxpunten in de muziek, houding en techniek en presenter Training.

Informatie en inschrijvingen www.afn-opleidingen.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO