28-05-2009

In het weekend van 22 t/m 24 mei heeft de 16e editie van de EFAA Freestyle, fitness en clubmanagement conventie plaatsgevonden te Arnhem (Papendal). Dit jaar was er per thema een weekendvullend congresprogramma.

Ruim 800 fitness professionals bezochten dit weekend de EFAA conventie. Vooral de tweedaagse congresprogramma’s management en Fitness & Personal Training zijn enorm druk bezocht! Veel nieuwe trends passeerden de revue waaronder body & Mind varianten, indoor cycling, step/funk/hip-hop, personal training en nieuwe groepsles varianten, o.a. de joywalking en de TRX training. Meer dan 60 presenters en speakers presenteerden het neusje van de zalm op het gebied van o.a. doelgroepgerichte training.

De sessies op zaterdag en zondag waren enorm gevarieerd. Er waren diverse internationals op de podia te vinden, zoals, Raul Cacho (ESP), Zoe McNulty (UK) en Richard Callander (UK). Het thema van dit jaar was “Freestyle en Fitness”. Het EFAA freestyle congres liet dit jaar een lichte groei zien ten opzicht van vorig jaar.

Enkele highlights van het congres weekend;

Presentatie Wellnessclubs en EFAA

Op vrijdag presenteerde Wellnessclubs en EFAA hun samenwerking met het doel het maken van één landelijk kwaliteitsnetwerk van hoogwaardige fitness- en wellnessclubs. Met de samensmelting van de communicatie-en marketingkracht van WellnessClubs en de kenniskracht van EFAA ontstaat er een uniek netwerk van sport- en fitnesscentra in de wellnessbranche. Niet alleen een netwerk wat gezamenlijk naar buiten treed met sterke nationale campagnes, maar nu ook een netwerk waarin structureel gewerkt wordt aan de kwalilteit van ons primaire product, fitness en persoonlijke begeleiding.

TTT So you wanna be a Presenter

Zoals vele weten is TrainTheTrainers een tijd geleden gestart met de TTT International Presenter Contest, "So you wanna be a presenter?". 's Avonds op de conventieparty werd de uitslag bekend gemaakt. De winnaar van de TTT contest 2009 is geworden: Pieter Schouls.

EFAA Presenter of the Year 2009

De 3 genomineerden voor de EFAA presenter of the year award 2009 waren Maaike de Waele, Nathalie van Deventer en Heidi Kamerman. De gelukkige winnaar, door de deelnemers gekozen, bleek Heidi Kamerman! Heidi is specialist op het gebied van Bodyshape en personal training en is tevens docent personal training opleidingen. Een dikke proficiat voor Heidi.

Kijk op www.efaa.nl/conventie voor de foto’s en het gastenboek.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO