30-11-2010

Vanaf oktober 2010 beheert onze brancheorganisatie Fit!vak de registratie van EREPS.NL. Dit is een register waar gekwalificeerde fitness professionals zich kunnen registreren. EFAA opleidingen is net als Fit!vak van mening dat dit een grote en noodzakelijke stap is naar het waarborgen van kwaliteit en verdere professionalisering binnen de fitnessbranche.

 

Om u als fitness professional te kunnen registreren dient u aan te tonen dat u een door Fit!vak erkend diploma heeft. Fit!vak erkend sinds 2005 de opleidingen van EFAA (voorheen AFN opleidingen). Deze werden vanaf 2005 door EFAA / AFN in samenwerking met CIOS Sittard aangeboden. Het overhandigen van dit diploma geeft u dus het recht om te registreren in EREPS.NL op niveau 3.

Beschikt u over een niet erkend diploma of bent u langer dan drie jaar werkzaam als fitness professional, dan kunt u uzelf ook registreren in EREPS.NL. U ontvangt dan wel een tijdelijke status in het register. U krijgt vervolgens de gelegenheid om binnen 12 maanden aan te tonen dat u uw kennis op niveau heeft gehouden door een kennistoets te doen en een dossier (portfolio) samen te stellen waar in wordt aangetoond dat u beschikt over de vereiste competenties.

 

Erkend diploma behalen

EFAA opleidingen kan u helpen om eenvoudig en tegen lage kosten een erkend diploma te behalen waarmee u de volwaardige status in EREPS.NL kan verkrijgen. Indien u geen diploma kan overleggen dient u aan te tonen dat u over minimaal drie jaar werkervaring beschikt, dit kan door middel van een brief van de werkgever(s) of van ieder jaar een salarisspecificatie waarop de naam van de werkgever staat. (Uiteraard mogen de bedragen daarop worden weggehaald.)  Voor de eenmalig lage kosten van slechts € 25,- (normaal € 320,-) kunt u op 12 februari 2011 het theorie-examen doen tijdens de EFAA conventie.

 

Opfriscursus

Als voorbereiding op het theorie-examen biedt EFAA opleidingen u de mogelijkheid om voor € 90,- (voor oud cursisten van EFAA / AFN € 27,50) inclusief cursusboek deel te nemen aan een bijscholing c.q. ophaaldag, 7 januari 2011 in Alphen a/d Rijn. Tijdens deze dag wordt compact de benodigde theoretische kennis behandeld en ontvangt u uitleg over hoe u uw eerder verworven competenties in uw portfolio (dossier) dient te verwerken.

 

Hoe registreren?

Indien u zich wil registreren in het EREPS register, kun u dat doen op www.ereps.nl

 

Mocht u nog vragen hebben over de erkenning van uw opleiding, neem dan gerust contact op met EFAA opleidingen op telefoonnummer 0495-542147.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO