19-05-2008

Unieke bijeenkomsten voor bestuurders, managers en technisch directeuren in de sport

Seminars Sport Performance Management

NIEUWEGEIN – In Nederland is grote behoefte aan managers die met aantoonbaar gezag op sporttechnisch gebied, aangevuld met inzichten in bedrijfskunde, marketing en sturing van complexe programma’s en processen sportbedrijven kunnen leiden. Deze kennis wordt aangereikt tijdens de Seminars Sport Performance Management. Een reeks van bijeenkomsten, geïnitieerd door NOC*NSF en de Hogeschool van Amsterdam, waar performance management centraal staat!

Deze bijeenkomsten combineren een uitstekende inleiding door een vooraanstaande deskundige met een boeiende paneldiscussie met experts uit sport én bedrijfsleven en staan onder leiding van Tom van ’t Hek.

Maandag 9 juni vindt het eerste seminar plaats over High Performance Organization. Na een welkomstwoord van de dagvoorzitter bespreekt André de Waal ( associate professor strategisch management aan de Maastricht School of Management, auteur gespecialiseerd in high performance organisaties en Academisch Directeur van het Center for Organizational Performance) de betekenis van zijn onderzoek; de gemeenschappelijke kenmerken van continu uitstekend presterende organisaties. Tevens nemen Henri van der Aat (algemeen directeur Trefpunt Sports & Leisure Marketing en interim-directeur Ajax), Erik Kurvers (eigenaar adviesbureau Eiffel en voorzitter basketbalclub Eiffel Towers), Cees Vervoorn (voorzitter van het Domein Bewegen, Sport en Voeding Hogeschool van Amsterdam), Ed van Westerloo (voormalig directeur NOS-televisie) en Leo van Wijk (Executive Vice Chairman Air France-KLM en bestuurslid NOC*NSF) deel aan de paneldiscussie.

Tijdens het tweede seminar op maandag 16 juni bespreekt Roel Pieper (hoogleraar E-commerce aan de Universiteit van Twente, ondernemer en initiatiefnemer van MyGuide Basketbal Amsterdam en de Haarlemse Basketbal Week) de (on)mogelijkheden en uitdagingen om binnen het ondernemingsklimaat in Nederland sport te bedrijven. Vanzelfsprekend dient de sport waarin hij zelf actief excelleerde daarbij als voorbeeld. Roland Berendsen (directeur Operations Randstad Nederland), Hans Felius (directielid Krijco Casino's & Leisure en toernooidirecteur Dutch Open), Henk Gemser (oud-schaatscoach en bestuurslid NOC*NSF), John Volkers (sportverslaggever De Volkskrant) en Hans Westerbeek (hoogleraar Sportmanagement LaTrobe University) nemen gedurende dit tweede seminar deel aan de paneldiscussie.

Na alle sportieve hoogtepunten van komende zomer wordt de reeks in oktober en november 2008 voortgezet, met bijeenkomsten over de meer sporttechnische aspecten van performance management. De reeks wordt afgesloten met een expertmeeting voor technisch directeuren.


Doelgroep

De seminars Sport Performance Management zijn bedoeld voor (toekomstig) technisch directeuren, waaronder coaches niveau 3/4/5, directeuren en mt-leden van sportbonden, directeuren en mt-leden van BVO’s, leden van Sport & Strategie, abonnees van het vakblad Coachen en overige belangstellenden.

Datum en locatie

Seminar 1 - maandag 9 juni 2008, van 15.30 – 20.30 uur

Seminar 2 - maandag 16 juni 2008, van 15.30 – 21.00 uur

Hoofdkantoor Randstad te Diemen

Contactinformatie – ook voor publicatie

Voor meer informatie is een uitgebreide congresbrochure beschikbaar (tevens digitaal). Deze is aan te vragen bij de Arko Conferences, Thera van Bockel (congresassistente), telefoonnummer: 030 602 80 95, email: conferences@arko.nl.

Alle informatie is ook te vinden op www.sportperformancemanagement.nl .

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO