23-12-2021

Er moet een onderzoek plaatsvinden over of de sportsector een essentiële sector is. Het onderzoek zal dan aan het licht moeten brengen of het essentieel is voor ons burgers om onze gezondheid op pijl te houden? Is het voordeel van sport, bewegen en spiertraining groter dan het risico dat we lopen als sport toegankelijk blijft? Goed om dan even wat data te bekijken, want volgens mij is er onderzoek voldoende gedaan op deze thema’s en kan er op basis van deze data meteen besloten worden!

Extreem laag risico volgens Europees onderzoek!

Het tweede SafeACTiVE-rapport van Europe Acvtive in samenwerking met King Juan Carlos University, AWRC-Sheffield Hallam University en Ukactive's Research Institute onthult een extreem laag niveau van COVID-19-risico in de beoordeelde fitnessclubs en vrijetijdscentra. Met meer dan 185 miljoen geanalyseerde bezoeken, ligt het aantal gemelde gevallen op 0,87, wat minder is dan één geval per 100.000 bezoeken.

https://www.ehfa-membership.com/sites/europeactive.eu/files/THiNKActive/SafeACTiVE-2-v1.pdf

In een artikel dat ik op 20 juni 2020 heb gepubliceerd, is de kracht van Bewegen ook al helder omschreven vanuit het rapport: ‘The positive impact of physical activity and exercice in imune function’ van de publicatie van Europe Active ‘The economic and social impact of promoting active living after the COVID-19 crisis and the role, value and impact of a proactive and responsible health and fitness industry’.

https://hoedoejedat.nu/blog/de-positieve-impact-van-bewegen-en-sport-op-het-functioneren-van-ons-immuunsysteem

De gezondheidseffecten van bewegen, sport en spiertraining!

Voor iedereen die nog twijfelt over of nog onvoldoende bewust is van de gezondheidseffecten van bewegen, sport en spiertraining en de preventieve werking ervan tegen meer dan 25 chronische ziekten: neem eens een kijkje in dit research dossier:

https://www.bewegenismedicijn.nl/web/research

Wil je meer weten over de impact van sport en bewegen op ons immuunsysteem, dan is het lezen van dit artikel beslist de moeite waard;

https://hoedoejedat.nu/blog/versterk-je-immuunsysteem-deel-6-bewegen-sport-en-spiertraining

Nederlands onderzoek en advies!

Ook de Nederlandse Gezondheidsraad adviseert ons allemaal om, voor behoud en bevordering van onze gezondheid, elke week minimaal 150 minuten te bewegen, dit eventueel af te wisselen met af en toe bewegen op een hoge intensiteit en additioneel elke week 2 keer spier- en bot versterkende activiteiten te doen. Lees er alles over in de beweegrichtlijn 2017 van de Gezondheidsraad;

https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2017/08/22/beweegrichtlijnen-2017

We zitten ons letterlijk ziek!

Dat teveel en langdurig zitten, dat we steeds meer gaan doen als we de sportsector dicht houden, onze gezondheid serieus schaad, is al lang geen nieuws meer, maar een keihard feit!

https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/kennisbank/publicaties/?position-statement-langdurig-zitten&kb_id=11586

Internationaal onderzoek en advies!

Voor iedereen die nu nog niet overtuigd is dat bewegen, sport en spiertraining essentieel is voor de gezondheid, check de WHO guidelines on physical activity and sedentary behaviour;

https://www.who.int/publications/i/item/9789240015128

Gezondheid als eerste prioriteit!

Wat als we gezondheidsbevordering maatschappelijk op de eerste plaats zouden zetten? Dan zouden we allemaal natuurlijk een stukje gezonder leven, het is dan ook gemakkelijker gezonder te leven omdat je overal gemotiveerd en ondersteund wordt gezonder te leven. We zullen minder leunen op de zorg, minder ziek zijn, dus minder overgewicht, obesitas, diabetes, kanker, hart- en vaat ziekten, enz., minder leed, minder ziektekosten. Er is dan een positiever perspectief voor de jeugd, we leven met een hogere leef kwaliteit, meer gezonde jaren aan het eind van ons leven, meer genieten samen, de voordelen zijn teveel om op te noemen. Lees er hier meer over;

https://hoedoejedat.nu/blog/wat-als-gezondheid-onze-1e-prioriteit-zou-zijn

Sportsector 3 januari open!

Dus, mijn pleidooi is, laat komende week een commissie zich over deze data buigen en de sport sector weer open op 3 januari!

John van Heel

Leefstijlclub/bewegen als medicijn/EFAA

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO