10-11-2008

LAREN/ARNHEM – Met ruim 12.000 deelnemers op 3500 fietsen in het GelreDome in Arnhem wil de stichting Het Goede Doelen Elftal op 31 januari 2009 het wereldrecord spinning verbreken. De grootste spinningmarathon ooit is bedoeld om geld in te zamelen voor elf goede doelen die zich richten op kinderen, zoals War Child, Right to Play of Villa Pardoes.

Het Goede Doelen Elftal hoopt die dag uiteindelijk 400.000 euro op te halen. De stichting plaatst 3500 fietsen in het voetbalstadion. De bedoeling is dat teams van vier deelnemers meedoen. Daarnaast kunnen 500 individuele deelnemers de marathon van zes uur voltooien. Op een verhoogd podium staan tien fietsen voor grote sponsors. Op de tribunes kunnen familie en vrienden hun sporthelden aanmoedigen. Tijdens de marathon zullen diverse demonstraties gehouden worden en artiesten optreden.

Het spinningrecord is momenteel in handen van Spanje, waar ooit 3000 deelnemers op de fiets kropen. ,,Zo’n grote marathon als wij opzetten is nog nooit vertoond. Dit is echt uniek”, stelt Sandra Ruijterkamp van Het Goede Doelen Elftal. De animo om mee te doen is volgens haar groot. Binnen enkele weken meldden zich al ruim 500 deelnemers aan.

De Spinning Sensation 2009 is de eerste van toekomstige acties om steeds elf goede doelen te steunen met een sportief evenement. Zo werkt de stichting ook aan het Tafelvoetbal initiatief, waarbij in alle Nederlandse sportkantines gesponsorde tafelvoetbalspellen komen te staan. De elf goede doelen die hiermee gesteund worden, ontvangen hun cheque tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010.

Net als bij de spinningmarathon is de opbrengst bestemd voor goede doelen die zich op kinderen richten. Ruijterkamp: ,,We stellen steeds het kind centraal. Dat is de rode draad bij onze evenementen. Alles wat je namelijk in kinderen investeert, betaalt zich dubbel en dwars terug.”

Het geld van de recordpoging in januari gaat naar War Child, Metakids, RenJac4kids, Vitesse Kids Club, Bio Revalidatiecentrum, De Opkikker, Villa Pardoes, Right to Play, Stichting de Vrolijkheid, Richard Krajicek Foundation en Orange Babies

Meer informatie: www.hetgoededoelenelftal.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO