13-10-2011

NIEUWEGEIN – Op donderdag 1 en vrijdag 2 december 2011 organiseert de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) alweer voor de zeverde maal het toonaangevende Sportmedisch Wetenschappelijk Congres en dit maal vindt het congres plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de Efteling! Het congres biedt net als de voorgaande jaren een multidisciplinaire ontmoetingsplaats waar onderzoekers en zorgverleners elkaar ontmoeten.

 

Al jaren staat het Sportmedisch Wetenschappelijk Congres bekend om de verscheidenheid aan interessante onderwerpen binnen het brede vakgebied van Sport en Geneeskunde. Ook bij deze 7de editie zijn er ruim 50 experts die in twaalf workshops de belangrijkste sportmedische thema’s binnen de specifieke doelgroepen jeugd, volwassen en ouderen behandelen. Ze maken hierbij onderscheid tussen de categorieën gezond, chronisch ziek en geblesseerd. Daarnaast is er aandacht voor gehandicapten, topsportgerelateerde thema’s en medische ethiek. Dit jaar kunnen de deelnemers al vooraf de keuze voor de workshops aangeven, zodat zij verzekerd zijn van een deelnameplaats.

 

De boeiende inhoudelijke onderdelen van het congres zijn dit keer:

. Uitmuntende keynote sprekers op beide dagen:

Donderdag: prof. dr. Romain Meeusen, hoofd Department Humane Fysiologie, Vrije Universiteit Brussel en prof. Jorunn Sundgot Borgen, professor of sports medicine, Norwegian School of Sport Sciences

Vrijdag: dr. Cees Rein van den Hoogenband, Chef Arts Londen 2012 . De belangrijkste sportmedische onderwerpen binnen de specifieke doelgroepen jeugd, volwassen en ouderen . Beide congresdagen twee ronden met verdiepende workshops door experts uit de diverse vakgebieden

 

Deze inhoudelijke onderdelen laten zich prima verenigen met de meer sociale onderdelen, zoals het diner en avondprogramma op de donderdag en de uitreiking van de beste vrije voordrachten op vrijdagmiddag. Ook is er een netwerkplein waarop diverse organisaties zichzelf en hun producten presenteren. De afgelopen jaren is gebleken dat de combinatie van kennisverdieping én contact met vakgenoten in een prettige ambiance bijzonder wordt gewaardeerd!

 

Datum & prijs

Donderdag 1 en vrijdag 2 december 2011

Efteling te Kaatsheuvel

Deelnameprijzen vanaf € 250,- excl. btw.

 

Contactinformatie Alle informatie over het programma, de sprekers en de voorwaarden treft u aan op www.sportgeneeskunde.com/vsg_congres_2010. Meer informatie of de congresbrochure is aan te vragen bij Arko Sports Media, Rian van Dijk (congresassistente), via 030 707 30 70 of conferences@sportsmedia.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO