17-05-2021

Doelstelling nummer 1 maar ook gezondheidsprobleem nummer 1 is momenteel afvallen, en dat zal het de komende 20 tot 50 jaar ook wel blijven. 6 op de 10 volwassenen hebben namelijk overgewicht of obesitas en de verwachting is nu dat dat voor 2040 7 tot 8 op de 10 is. Wij, fitness professionals en personal trainers, vormen een onderdeel van de oplossing. De oplossing voor deze epidemische ontwikkeling van overgewicht en obesitas ligt niet alleen in het feit dat mensen teveel eten. De meesten eten onbewust ongezond, hebben geen idee hoe dat aan te pakken, bewegen structureel te weinig, doen de verkeerde activiteiten vanuit onwetendheid en vaak gooit stress roet in het eten, want als je chronisch stress beleeft, dan is afvallen ontzettend moeilijk, laat staan gemotiveerd blijven.

NASM en EFAA geloven er in dat alle personal trainers ook afslankcoach zouden moeten worden, zodat wij een nog groter onderdeel van de oplossing worden. Binnen de curatieve zorg is er geen oplossing in beeld, hierin worden uitsluitend mensen begeleid die al obesitas hebben, geen preventie dus. De personal trainers, die op de hoogte is van de beweegnorm om af te vallen, voeding kan begeleiden om de vetstofwisseling optimaal te laten draaien en mensen kan helpen mentaal te ontspannen en positief in het leven te staan, vormen een belangrijke bijdrage om mensen naar duurzaam resultaat te begeleiden. Vanuit deze visie zijn NASM en EFAA na gaan denken, op welke manier kunnen wij personal trainers ondersteunen om die essentiële kennis te ontwikkelen. Het resultaat is een compleet PT en afslank coach opleidingstraject, voor de prijs van alleen de personal training opleiding.

NASM ontwikkelde in de afgelopen jaren de NASM Weight Loss Specialization, een online cursus om tot volwaardig afslank coach te ontwikkelen. EFAA ontwikkelde de leefstijl- en vitaliteit coach opleiding tot overgewicht preventie coach opleiding en deze twee programma’s van NASM en EFAA komen nu samen in een uniek opleidingsprogramma.

Fase 1 is de NASM PT online opleiding of de NASM PT praktijk opleiding. Voorwaarde is wel dat men al Fitnesstrainer A op zak heeft of een gelijkwaardige opleiding gedaan heeft. Is dat niet het geval, dan biedt EFAA een combinatie opleiding Fitnesstrainer A en NASM PT. Aan het eind van deze opleiding krijgen deelnemers die deze maand inschrijven voor de PT of combinatie opleiding, de online NASM Weight Loss Specialization en de 2 daagse Leefstijl- en vitaliteit overgewicht preventie coach opleiding van EFAA, geheel cadeau.

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/nasm_personal_training_opleiding

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/combinatie_opleiding_fitvak_fitnesstrainer_a_en_nasm_personal_training

Geniet van de EARLY BIRD KORTING!

Inschrijven vóór 1 juni betekent dubbel voordeel. Je ontvangt namelijk nog extra 100 euro early bird korting als je voor de combinatie of totaal opleiding inschrijft.

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/combinatie_opleiding_fitvak_fitnesstrainer_a_en_nasm_personal_training

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/totaal_opleiding_fitness_a_b_en_nasm_personal_training

Ben je al personal trainer en wil je je expertise als afslank coach optimaliseren, dan adviseren wij de Basis Leefstijl- en vitaliteit coach opleiding van 4 dagen. Hierin ontvang je de essentiële inzichten van bewegen- en eten om af te vallen en leer je de basis van gedrags- en mindset coaching.

https://www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/leefstijl-en-preventie-coach-basis-opleiding

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO