30-11-2023

EFAA start nieuwe opleiding 'Gepersonaliseerde voeding coach'

EFAA, hét opleidingsinstituut voor fitness en leefstijlprofessionals, komt als eerste in Nederland met een opleiding over gepersonaliseerde voeding. EFAA biedt al een Voeding kennisupdate basis coach opleiding en biedt nu met deze nieuwe opleiding een ideale verdieping op die basis.

De tweedaagse opleiding 'Gepersonaliseerde voeding coach' is voor iedere leefstijlprofessional die individuele adviezen of begeleiding geeft met betrekking tot gezonde voeding. De opleiding wordt gegeven door bewegingswetenschapper en fitnessexpert Xavier Martins Dias (drs), die de opleiding ontwikkelde naar aanleiding van zijn boek 'Het ik-dieet'. Daarin wordt uitgelegd waarom ieder van ons een uniek voedingspatroon nodig heeft om gezonde voeding te bereiken en de wetenschappelijke verklaring geleverd voor de verwarring die er over gezonde voeding bestaat.

In de opleiding 'Gepersonaliseerde voeding coach' leert de cursist hoe mensen hun voedingspatroon optimaal op hun individuele voedingsbehoeften kunnen afstemmen, terwijl het aan de richtlijnen voor gezonde voeding voldoet. Dit gebeurt aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde en praktisch toepasbare methode, die als eerste het verband legt tussen de samenstelling van voedsel, de verwerking daarvan in ons lichaam en de directe gezondheidseffecten die we daarvan ondervinden. Daarbij wordt rekening gehouden met persoonlijke overtuigingen zodat de cursist na de opleiding over de kennis en vaardigheden beschikt om mensen naar een gepersonaliseerd voedingspatroon te coachen, ongeacht of ze vegan, glutenvrij of alles eten.

Belangrijke onderwerpen die tijdens deze nieuwe opleiding aan bod komen, zijn: wat is gezonde voeding?; de effecten van ons voedingspatroon; oorzaken en betekenis van voedingsklachten; de rol en effecten van koolhydraten, eiwitten en vetten; een gebalanceerde maaltijdsamenstelling; het optimale voedingspatroon; voedingstrends en diëten; en voeding en afslanken.

Belangrijke leerdoelen zijn: begrijpen wat gezonde voeding inhoudt en hoe je dat kunt bereiken; inzicht in de effecten van ons voedingspatroon op ons welzijn en functioneren; inzicht in het ontstaan en voorkomen van voedingsklachten; geavanceerde kennis over voedingsstoffen en hun effecten; Iemand naar een optimaal voedingspatroon kunnen coachen; en het kunnen beoordelen van voedingsclaims, diëten en trends.

Voor meer informatie en inschrijving zie:

https://www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/voeding_als_medicijn_kennis_update

https://www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/gepersonaliseerde-voeding-coach

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO