14-07-2015

Op 13 juni schreven wij via het tv-programma Ik Zou Wel Eens Willen Weten een prijsvraag uit met de vraag; "Hoe heet de opleidingsorganisatie waar je je kan laten opleiden tot sportcoach van de toekomst?"  

En de prijs?: een Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding!!  

Afgelopen donderdag hebben de prijs aan de gelukkige winnaar Dominique Patuel mogen overhandigen en vervolgens ontvangen we zijn reactie op het winnen van de prijs en de opleiding. En dit is dus zijn reactie!

 

Zaterdag 13 juni

Nog heerlijk even op bed liggend na een drukke avond dienst de dag ervoor lig ik tv te kijken. Ik lig te kijken naar het RTL programma "ik zou wel eens willen weten". Plots komt de vraag voorbij hoe de sportcoach van de toekomst eruit ziet en hoe je dit kan worden. Direct heeft de vraag mijn aandacht aangezien ik het laatste half jaar druk bezig ben met een leefstijl verandering. Ik sport meer, ik rook niet meer en probeer af te vallen door op mijn voeding te letten.

In het item wordt een uitleg gegeven en wat de toekomstgerichte visie van EFAA hierin is en  speerpunten zijn:

* Doelstellingen * Leefstijl- en gedragscoach * Belasting van het lichaam per individu

Mijn interesse wordt nog meer gewekt als aan het einde van het item er een prijsvraag volgt. "Hoe heet de opleidingsorganisatie waar je je kan laten opleiden tot sportcoach van de toekomst?" Via Twitter kan je je antwoord doorgeven en ik doe dit dan ook met het antwoord,

3 weken later heb ik contact met Raymond Steijger van EFAA met de mededeling dat ik de prijs gewonnen heb: Een opleiding tot fitnesstrainer A t.w.v.  € 645,-!

Ik ben uiteraard door het dolle heen en er wordt een afspraak gemaakt voor de donderdag erop om in Weert de prijs op te halen.

Ondertussen ga ik mij uiteraard meer verdiepen in wat de opleiding precies in houd en ik wordt per regel blijer van vat ik lees. De opleiding bestaat uit allemaal zaken waar ik erg in geïnteresseerd ben en ik kan niet wachten om daarover meer te weten te komen. Nog leuker wordt het als ik lees dat het ook praktijkdagen en zelfs stage lopen betreft. Hoe vet kan het allemaal worden, datgene waar ik zo mee bezig ben professioneel te kunnen gaan toepassen. Mensen te enthousiasmeren met dat gene waar je zelf ook een passie voor hebt.  

Eenmaal in Weert reikt EFAA mij de prijs uit. Eerst hebben we nog een gesprekje en daarin is duidelijk te merken dat Raymond zeer enthousiast is over de opleiding en dit zweept mij ook op. Buiten hebben we een foto momentje met de uitreiking van de prijs en krijg ik nog de felicitaties van John van Heel. Iemand die al net zo enthousiast is over de opleidingen als Raymond.  

Ik heb al een beetje in het cursus boek gekeken en kan bijna niet wachten om de kennis tot mij te nemen. Vol goede moed ga ik de opleiding in en ik hoop begin 2016 te kunnen zeggen dat ik via EFAA officieel Fit!vak geregistreerd fitnesstrainer A ben!!!

Tot horens en met sportieve groet,

Dominique Patuel

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO