12-02-2021

We zitten teveel en dan met name op ons werk. Dat langdurige zitten eist een zware tol op het gebied van o.a. diabetes, overgewicht, rugklachten, nekklachten, enz. Het Sport4HealthNet project, wat ondersteund wordt door de Europese Erasmus+ programma, is in het leven geroepen om werkgevers en werknemers te hulp te schieten om het langdurige zitten af en toe effectief te onderbreken. Veel werkende mensen zitten te veel en hebben een gezondheidsachterstand. Lang zitten is niet alleen schadelijk, onze spieren en botten worden ook minder fit en sterk, ons immuunsysteem verslechtert en de kans op chronische ziekten neemt aanzienlijk toe.

Actief op de werkplek manual beschikbaar!

Het hoofddoel van Sport4HealthNet programma is het creëren van laagdrempelige mogelijkheden om in het dagelijks leven toch meer te bewegen. Binnen het Sport4HealthNet programma ontwikkelen 6 Europese landen samen een praktisch preventie- en activiteitenprogramma voor mensen die zittend werk doen en mensen die langdurig zitten. Dit programma biedt een oefenprogramma met oefeningen die tussendoor op de werkvloer kunnen worden uitgevoerd. Lenigheid, balans en spierkracht komen aan bod en er is aandacht voor het voorkomen van nek- en schouderklachten.

Er is tevens een ‘Lenigheid en spiertraining op de werkplek’ manual ontwikkeld en een serie van meer dan 70 oefenvideo’s met oefeningen voor de lenigheid en spieroefeningen. Deze materialen zijn vanaf vandaag beschikbaar voor werkgevers en werknemers. Stichting Nieuwe Gezondheid uit Nederland is partner van het Sport4HealthNet-project en brengt het programma in Nederland onder de aandacht.

Gezocht: 1000 werknemers die gezonder willen werken!

Tussen januari en september 2021 krijgen 1000 werknemers de mogelijkheid kennis te maken en gebruik te maken van het programma. Werkgevers en werknemers kunnen zich aanmelden en krijgen dan gratis de manual gemaild. Tevens krijgen ze de beschikking over de oefen video’s die in het Sport4HealthNet project ontwikkeld zijn.

AANMELDEN!

Mail naar info@nieuwe-gezondheid.nl

Project coördinatie en partners van Sport4HealthNet De projectcoördinatie ligt in handen van University of Novi Sad - Faculty of sport and physical education, Serbia (Short: FSPE). De internationale partners zijn: Sveučiliste u Zagrebu kineziološki fakultet, Croatia (Short: KIF), European Cooperation Centre, Brussels, Belgium (Short: ECC), Stichting Nieuwe Gezondheid, Weert, Netherlands (Short: Stg Nwe Gezondheid), Bulgarian Cheer Union, Sofia, Bulgaria (Short: BCU) en Športna zveza Celje - Sports federation of Celje, Slovenia (Short: SZ Celje).

Meer informatie: www.sport4healthnet.eu

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO